6 saveta za odabir domena

Vreme je da pokrenete svoj sajt?

Odabir domena koji ćete registrovati za svoj sajt zvuči vrlo jednostavno, ali zapravo puno elemenata treba uzeti u obzir kako biste dobili najbolji efekat. Pročitajte 6 saveta kojih se treba pridržavati kod odabira domena.

1. Neka Vaš domen bude lak za pronalaženje

Ukoliko već imate poslovno ime, mudro bi bilo odabrati domen koji je u skladu sa njim. Ovo smanjuje zabunu i omogućava klijentima da pronađu Vašu firmu na internetu.

Ukoliko Vaše poslovno ime sadrži i naša slova (č, ć, š, đ, ž), takav .RS domen, bar za sada, nećete moći da registrujete, možete registrovati od 10. decembra 2018. godine. Cene .RS IDN (Internationalized Domain Name – IDN) domena su iste kao i za ostale domene iz .RS domenskog prostora. 

2. Što jednostavnije, to bolje

Pažljivo odaberite svoj domen i registrujte na loopia.rsNaziv domena treba da bude lak za pamćenje, da se čita onako kako se piše i da adekvatno predstavlja Vaš posao.

3. Budite jasni

Neke firme sa dugačkim imenima često koriste skraćenice u svojim domenima. Ukoliko je reč o dobro poznatim kompanijama (kao što je npr. NIS), to zapravo i nije problem. Vodite računa da, ukoliko Vaša firma nije poznata po skraćenici, a koristite samo skraćeno ime za domen, to može otežati klijentima da Vas pronađu. U ovakvim situacijama predlažemo registaciju dva domena, jednog sa punim imenom i drugog skraćenog.

4. Više domena

Kako biste privukli što više saobraćaja i posetilaca na svoj sajt, za odabrani naziv možete registrovati različite domene (RS, COM, NET itd.). Takođe, možete sprečiti gubitak saobraćaja usled uobičajenih grešaka u kucanju korsnika, tako što ćete registrovati slične domene (npr. lopia.rs i lupia.rs kao dopuna za loopia.rs). Veći broj registrovanih domena takođe umanjuje rizik da će neko neovlašćeno koristiti ime Vaše firme / proizvoda na internetu.

5. Domen prilagođen pretraživačima

Vaš domen treba da sadrži jednu ili više Vama bitnih ključnih reči kako bi se bolje rangirao u pretragama. Koristeći Google Trends ili slične servise možete saznati šta to vaši klijenti pretražuju kada žele da pronađu sadržaj koji želite da im ponudite.

6. Registrujte domen sada

Domen može registrovati bilo ko, bilo kada, tako da se može desiti da domen koji baš Vama odgovara bude zauzet. Zbog toga, potrudite se da svoj domen registrujete odmah kako bi obezbedili pravi naziv. Srećno.

Registrujte svoj domen brzo i jednostavno kod Loopie »

Podelite ovu objavu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loopia podrška je tu da Vam pomogne

Ukoliko Vam je potrebna pomoć, naša podrška je spremna da odgovori na sva pitanja putem telefona, emaila i društvenih mreža.

Kontaktirajte nas